huro +40740047064 info@missiotours.ro

Belépés

Regisztráció

Fiók létrehozása után nyomon követheti fizetési állapotát, nyomon követheti a visszaigazolást, és az út befejezése után is értékelheti a utazást.
Felhasználónév*
Jelszó*
Jelszó megerősítése*
Keresztnév*
Vezetéknév*
E-mail*
Telefon*
Ország*
* A felhasználói fiók létrehozásával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket és a Adatvédelmi nyilatkozatot .

Már regisztrált?

Belépés
huro +40740047064 info@missiotours.ro

Belépés

Regisztráció

Fiók létrehozása után nyomon követheti fizetési állapotát, nyomon követheti a visszaigazolást, és az út befejezése után is értékelheti a utazást.
Felhasználónév*
Jelszó*
Jelszó megerősítése*
Keresztnév*
Vezetéknév*
E-mail*
Telefon*
Ország*
* A felhasználói fiók létrehozásával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket és a Adatvédelmi nyilatkozatot .

Már regisztrált?

Belépés

5 célország

Európa minden országába

Legjobb ár

Kiváló szolgáltatások a legjobb árakon 

Törzsutas kedvezmények

Visszatérő utasként kedvezményekre számíthat

Gyors foglalás

Töltse ki a jelentkezési űrlapot és foglaljon

Népszerű utak

/Minden utazás

Fekete Madonna

Zarándokvonattal Lengyelországba

Népszerű úti célok

/Minden utazás

Európa minden fontosabb zarándokhelyére és a Szentföldre egyaránt szervezünk utazásokat. Útjainkat a magyarországi Misszió Tours Utazási irodával partnerségben kínáljuk. Két évtizedes tapasztalat, körültekintő szervezés, maximális rugalmasság.

Kiemelt ajánlatunk!

Hírlevél

Újdonságokért és kedvezményekért kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre!

Törzsutas kedvezménnyel
akár 10%-al olcsóbban

Visszatérő utasként automatikusan részt vesz törzsutas programunkban. Ez azt jelenti, hogy bizonyos utazások esetén akár 10% kedvezményben is részesülhet.

Újdonságok

  • Minden idők leghosszabb zarándokvonata érkezik Csíksomlyóra

    Minden idők leghosszabb zarándokvonatát indítja el Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda - közölték a szervezők pénteken Szombathelyen.
    Bővebben
  • Fontos elvinni a lelket is egy kikapcsolódásra

    Rövidesen megnyitja kapuit a marosvásárhelyi Brăila utcában egy új utazási iroda, a Misszió Tours. Bár cégként és helyszínként is teljesen új dologról beszélhetünk, az iroda „küldetése” nem csak, hogy nem ismeretlen, de 20 éves tapasztalat is van a háta mögött. Budai László ugyanis immár két évtizede nyitotta meg Magyarországon a zarándkolatokra és magyar történelmi emlékekre...
    Bővebben

Miért velünk utazzon?

Törzsutas program

Kedvezményeket kínálunk minden olyan ügyfélnek, aki legalább egyszer már utazott velünk.

20 év tapasztalat

Magyarországi anyavállalatunk több mint két évtizede kínál hitéleti és kulturális élményt az érdeklődőknek.

Fizetési lehetőségek

Banki átutalásra vagy készpénzes befizetésre van lehetősége. Dolgozunk a kártyás fizetési lehetőségeken.

Sütiket használunk annak érdekében, hogy önnek a legjobb élményt biztosítsuk. Többet is megtudhat arról, hogy mely cookie-kat használjuk, ha elolvassa a cookie szabályzatunkat és adatvédelmi irányelveinket!
ElfogadásAdatvédelmi beállítások

GDPR

  • Cookie szabályzat (RO)
  • Adatvédelmi irányelvek (RO)
  • Felhasználási feltételek (RO)

Cookie szabályzat (RO)

REGULAMENT COOKIES

Pagina noastră de internet folosește cookie-uri pentru a vă asigura o experiență mai bună de navigare pe site.
Citind mai departe, puteți să consultați politica noastră referitoare la utilizarea cookie-urilor și să obțineți informații detalitate despre acestea. În ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe internet, cum ar fi:

  • Personalizarea anumitor setări precum: limba în care este vizualizat un site, moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife, păstrarea opțiunilor pentru diverse servicii (măsuri, alte detalii etc) în coșul de cumpărături (si memorarea acestor optiuni) – generându-se astfel flexibilitatea “coșului de cumpărături” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului “înainte” si înapoi”)
  • Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face și mai eficiente și mai accesibile pentru utilizatori.
  • Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experiență de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai plăcută;
  • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu “cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driveul utilizatorului). Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Există două categorii mari de cookie-uri: Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau închide fereastra browserului ( ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare). Cookie-uri persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și in general depinde de durata de viată prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori. Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată si reacționa în consecință. Cookie-urile asigura userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată ce Utilizatorul a părăsit pagina de internet și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când Utilizatorul revine per aceeași pagină de internet (‘cookie-uri permanente’). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului și ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv.  Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului website-ului. Categoriile de cookie care pot fi utilizate Module cookie de bază care vă permit să comandaţi produse şi să primiţi servicii. Module cookie de performanţă care ne permit să analizăm performanţa şi designul site-ul nostru web şi să detectăm erori. De exemplu, acest tip de modul cookie ne permite să recunoaştem faptul că aţi accesat anterior pagina noastră de internet şi să afişăm secţiunile cele mai populare ale acestuia, având astfel posibilitatea de a vedea care sunt paginile accesate cel mai frecvent de către utilizatori şi cât timp petrec utilizatorii pe fiecare pagină. Pentru a realiza acest lucru, utilizăm, fără limitare, Google Analytics, Adobe şi module cookie similare. Acest tip de cookie retine preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor când un utilizator vizitează această pagină de internet, softul de analytics furnizat de o terta parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne indică daca ați mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă aveti acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează si cât de des o fac, o folosim cu scopuri statistice. Cookie-uri pentru geotargeting: aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară proveniți. Este complet anonim și este folosit doar pentru a targeta conținutul – chiar și atunci când sunteti pe pagina noastră in limba română sau în altă limbă primiți același conținut, aceeași reclamă. Cookie-uri pentru înregistrare se generează la înregistrarea pe agina de internet. Se utilizează pentru a arăta dacă un Utilizator este înregistrat. De asemenea, ne permite să asociem orice comentariu pe care îl postați pe site-ul nostru cu username-ul Dvs. Dacă nu ați selectat “păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când veți închide browserul sau calculatorul. Cookie-uri pentru publicitate: aceste cookie-uri transmit informații despre vizualizarea unii mesaj publicitar și sunt utilizate pentru targetarea publicității on-line. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri aparținând unei terțe părți, pentu o mai bună targetare a publicității. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stochează informații despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate: Unele terțe părți folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea câte persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași reclamă. Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terțe părți pot fi folosite pentru a vă arăta publicitatea targetată șii pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea Dvs pe această pagină de internet. Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații, sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de această pagină de internet. Cookie-urile nu sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain-text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative: stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte pagini de internet, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat o anumită pagină de internet. Pentru ca prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoana neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informatțile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată). Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale! Particularizați-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securității utilizării cookie-urilor. Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoana care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces. Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa website-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare. Instalați-vă și updatați-vă constant aplicații antispyware. Multe dintre aplicațile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe paginile de internet. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Asigurați-vă ca aveți browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite pagini de internet impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi / vedea publicitate on-line.

Adatvédelmi irányelvek (RO)

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Veni Vidi Tours SRL  este preocupată de  importanța protecției datelor Dvs. personale recunoscând importanța acestora.

Societatea noastră urmărește conformarea tuturor prevederilor legale în vigoare cu privire la protecția datelor cu caracter personal, astfel respectăm prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Din acest motiv prin prezenta Politică de confidențialitate ne străduim să vă explicăm cât mai clar modul în care societatea noastră vă colectează, stochează, prelucrează, transmite, transferă informațiile privind datele Dvs. cu caracter personal.

De asemenea, este important să verificaţi frecvent actualizările Politicii de confidenţialitate. Dacă actualizăm Politica de confidenţialitate, vă vom informa cu privire la schimbările pe care le considerăm esenţiale, trimiţându-vă un e-mail, atunci când este cazul. Cea mai recentă versiune a Politicii de confidenţialitate va fi întotdeauna disponibilă aici. Puteţi verifica „data intrării în vigoare” postată în partea superioară pentru a afla când a avut loc ultima actualizare a Politicii de confidenţialitate.

Vă rugăm, să citiți Politica de confidențialitate cu atenție, pentru a fi informat despre prelucrările datelor Dvs. cu caracter personal și drepturile Dvs. în legătură cu acestea.

Cine suntem?

Societatea noastră, în calitate de operator de date cu caracter personal poate fi identificată prin următoarele: Veni Vidi Tours SRL cu sediul în municipiul Gheorgheni, str. Marton Aron, nr. 9, jud. Harghita, înregistrat la Reg. Com sub nr. J19/812/2017, având cod unic de înregistrare 38558218.

În cazul în care aveți orice întrebări, nelămuriri în legătură cu Politica noastră de confidențialitate vă invităm să ne scrieți la adresa de e-mail info@missiotours.ro unde vă stăm la dispoziție și vă răspundem cu plăcere.

Ce înseamnă date cu caracter personal?

Potrivit definiției Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date

“date cu caracter personal” înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (“persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Ce date cu caracter personal prelucrăm, cu ce scop și pe baza cărui temei legal?

Informațiile le colectăm în mod direct de la Dvs în cazul în care comandați Servicii de la noi.

În cazul în care sunteți Utilizator al paginii noastre de internet, și doriți să beneficiați de informările noastre continue – newsletter – în legătură cu activitatea noastră, vă solicităm să ne furnizați o adresă de e-mail validă și numele, prenumele Dvs. pentru identificare și pentru detectarea și prevenirea fraudelor.

În cazul în care sunteți Utilizator al paginii noastre de internet, și doriți să beneficiați de informările noastre legate de promoții, discount-uri, campanii publicitare, informații de tip marketing direct, publicitate și reclamă, vă solicităm să ne furnizați o adresă de e-mail validă și numele, prenumele Dvs. pentru identificare și pentru detectarea și prevenirea fraudelor.

În cazul în care doriți să vă înregistrați pe pagina noastră de internet, cu ocazia deschiderii contului, indicarea țării de origine vă este solicitată pentru a vă putea oferi Servicii și Oferte de curse, excursii personalizate.

În cazul în care doriți să comandați oricare dintre Serviciile noastre, vă solicităm să ne furnizați următoarele informații valide, corecte pentru a putea procesa Comanda,  a vă putea furniza Servicii și în viitor Dvs. ca să vă puteți valorifica drepturile legate de aceste Servicii, inclusiv, dar fără a se limita la dreptul de renunțare la Serviciu : nume, prenume, adresa de e-mail, număr telefon, adresa de facturare, informații suplimentare indicate de Dvs., dacă le considerați necesare, cetățenia, data nașterii, numărul actului de călătorie valid, domiciliul.

Datele Dvs. cu caracter personal referitoare la cetățenie, data nașterii, numărului actului de călătorie valid, domiciul, precum și copia actului de călătorie după confirmarea comenzii, vă sunt solicitate pentru îndeplinirea contractului de servicii turistice încheiate cu societatea noastră și îndeplinirea obligațiilor noastre legale în legătură cu furnizarea de servicii turisitice. Aceste date vor fi prelucrate în condiții de siguranță, și vom depune toate eforturile pentru a respecta confidențialitatea acestora. Aceste date cu caracter personal vor fi partajate cu persoane împuternicite de operator, doar în măsura în care acesta este necesar pentru îndeplinirea contractului de servicii turistice și furnizarea serviciului contractat, precum și cu autoritățile în cazul unei solicitări, pentru îndeplinirea obligațiilor noastre legale.

Adresa de e-mail validă vă este solicitată pentru că prin acest mod de comunicare dorim să ținem legătura cu Dvs. cu privire la confirmarea, procesarea Comenzii, precum și comunicarea facturii emisă de către societatea noastră.

Vă solicităm numărul de telefon, pentru a putea lua legătura cu Dvs, a verifica datele de identificare, pentru a preveni erorile și eventualele abuzuri și ilegalități.  Deasemenea există posibilitatea ca să vă recomandăm prin telefon și alte Oferte, excursii, ture etc.

În cazul în care Dvs. ne contactați prin telefon pentru a comanda Servicii, la fel vom solicita datele menționate mai sus pentru procesarea comenzii în modul descris mai sus, precum și în Termeni și Condiții ale paginii noastre de internet.

Datele Dvs. de facturare vor fi prelucate cu scopul de a ne îndeplini obligațiile și legale și contractuale legate de facturare, precum și pentru detectarea și prevenirea fraudelor.

În cazul în care Dvs. doriți să vă exercitați dreptul de renunțare la Serviciu, pentru a ne putea îndeplini obligația contractuală și legală și a preveni orice fel de abuzuri și fraude o să vă solicităm datele de identificare precum numele și prenumele, datele de identificare ale comenzii precum nr. factură, nr. contract, motiv de renunțare și alte observații din partea Dvs, iar pentru a putea ține legătura cu Dvs. până la rezolvarea procesului de rennțare vă solicităm să ne furnizați o adresă de e-mail validă și un număr de telefon corect.

Datele pe care le colectam prin intermediul call – centerul nostru sau atunci când ne contactați:

Datele pe care ne transmiteți când solicitați asistență pentru clienți, conversațiile prin telefon sau sesiunile de chat (Facebook Messenger sau Whatsapp) cu reprezentanții noștri pot fi monitorizate și înregistrate.

Istoricul conversațiilor este necesară pentru serviciul clienți și suport pentru a îndeplini Contractul încheiat și pentru a oferi o experiență plăcută în interecțiunea cu departamentul nostru de serviciu clienți.Deasemenea angajații noștri, în momentul în care ne contactați pot acea o imagine de ansamblu asupra comenzilor Dvs.excursiilor efectuate de Dvs., și pe baza acestor vă pot oferi servicii personalizate.

Mai utilizăm datele cu caracter personal furnizate de către Dvs. pentru:

  • publicitate, cum ar fi furnizarea de reclame personalizate, şi trimiterea unor comunicări promoţionale cu consimţământul dvs. separat, atunci când este necesar;
  • pentru a desfăşura extrageri gratuite de premii, competiţii cu premii sau promoţii, în limitele permise de lege cu consimţământul dvs. separat;
  • pentru a solicita opiniile dvs. referitoare la serviciile noastre şi a realiza sondajele în rândul clienţilor având comsimţământul dvs. separat, dacă este necesar;

Datele pe care Dvs. ni le furnizați involuntar:

Adresa IP – Atunci când vizitați pagina noastră de internet, adresa IP este înregistrată. Însă noi NU folosim adresa DVs. de IP pentru a vă identifica sau pentru a fi folosită în alte scopuri.

Sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ați interacționat cu pagina noastră de internet. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare.

Nu sunteți obligat să ne furnizați datele Dvs. cu caracter personal, însă având în vedere scopurile de prelucrare de mai sus, s-ar putea să nu putem îndeplini unele solicitări ale Dvs. fără furnizarea acestor date, și astfel să nu puteți beneficia de unele servicii ale paginii noastre de internet sau experiența Dvs. pe pagina noastră de internet să fie diferită. În orice caz, societatea noastră va respecta decizia Dvs. cu privire la furnizarea datelor cu caracter personal.

Temeiul juridic de a prelucra datele personale include prelucrări care sunt necesare pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale (cum ar fi identificarea și autentificarea pentru utilizarea unei Serviciu, datele necesare pentru contractarea serviciilor turistice), care sunt necesare pentru îndeplinirea unor obligații legale (cum ar fi facturarea și obligațiile legale de contabilitate etc. aferente), care sunt necesare pentru îndeplinirea interesului nostru legitim (de ex. desfășurarea relației între Furnizor servicii și clienți), și care se bazează pe consimțământul utilizatorilor paginii de internet și / sau al clienților Veni Vidi Tours SRL (cum ar fi trimiterea de e-mailuri tip direct marketing, informații despre promoții etc.)

Perioada de retenție a datelor cu caracter personal

Veni Vidi Tours SRL vă reține datele cu caracter personal până la îndeplinirea scopului pentru care au fost furizate, dar nu mai mult timp decât cinci ani de la ultima vizită pe pagina noastră de internet, sau ultimul contact cu Dvs. Societatea noastră va efectua verificări periodice ale valabilității consimțământului, acolo unde acesta este necesar.

În cazul datelor cu caracter personal pe care le stocăm și prelucrăm pentru îndeplinirea unor cerințe legale, cum ar fi datele necesare facturării, acestea vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani de la emiterea facturii conform prevederilor legislației române în vigoare, iar datele cu caracter personal necesare pentru contractarea și beneficierea de unele servicii turistice vor fi stocate până îndeplinirea obligațiilor noastre legale conform legilor în vigoare în domeniu, inclusiv dar fără a se limita la OG 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, OG 107/1999 republicată privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, modificată prin Legea nr. 277/2017Ordinul 235/2001 privind asigurarea turiștilor în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism modificat prin Ordinul 562/2014Ordinul nr. 1387/2015 pentru aprobarea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, Directiva 90/314/CEE  privind pachetele de servicii pentru calatorii, vacante si circuite, Directiva nr. 2302/2015 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie associate, Directiva 2000/31/CE privind anumite aspecte juridice ale serviciilor societății informaționale, în special ale comerțului electronic, pe piața internă (directiva privind comerțul electronic).

Partajarea datelor cu caracter personal

Este posibil să dezvăluim informațiile obținute de la Dvs. cu următorii destinatari, în măsura în care este necesar:

  • angajații societății Veni Vidi Tours SRL
  • partenerii noștri de afaceri, inlcusiv dar fără a se limita la agenții de turism, și alte persoane împuternicite de operator, inclusiv, dar fără a se limita la enitățile care oferă servicii de cazare și / sau servicii hoteliere, servicii de alimentație publică, ghidurile turistice, entităților care oferă servicii de transport terestru, aerian, naval
  • furnizorii de servicii, care sunt persoane juridice, societăți care ne furnizează servicii pentru a ne ușura activitatea,adică persoane împuternicite de către operator, inclusiv dar fără a se limita la platforma wordpress.com, serviciul de trimitere e-mailuri, serviciul de facturare, servicii de marketing inclusiv dar fără a se limita la servicii google adwords, servicii de contabilitate – Actuarius Tax Consulting SRL, Cozmeni, jud. Harghita, servicii de telecomunicații și internet, servicii de hosting, servicii de mesagerie – Whatsapp, servicii de statistică google. Persoanele împuternicite de operator pot să vă trimită buletine informative, informații publicitare, marketing direct pe baza consimțământului Dvs. separat.
  • dezvăluim datele Dvs. cu caracter personal altor entități, inclusiv dar fără a se limita la autorități pentru a ne îndeplini obligațiile legale, pentru a ne proteja drepturile, proprietatea sau siguranța societății

Pagina noastră de internet este creată și funcționează pe platforma WordPress și utilizează serviciile oferite de WordPress pentru creatorii paginilor de web. Astfel, WordPress.com poate colecta următoarele date cu caracter personal: înregistrările utilizatorilor, comentari, formular de contact, soluții de analiză și statistici referitoare la trafic, orice alte instrumente de logare și pluginiuri, instrumente de securitate.

WordPress.com este o platformă a grupului Automatic. Aici puteți să consultați detaliile cu privire la Termenii și condițiile de utilizare wordpress.com https://en.wordpress.com/tos/, precum și Politica de confidențialitate al wordpress.com https://automattic.com/privacy/.

În afară de partajările enumerate mai sus, putem să dezvăluim datele Dvs. cu caracter personal și altor terțe părți la solicitarea Dvs. expresă, trimisă în scris la info@missiotours.ro

Utilizarea de pluginuri

Serviciile noastre pot utiliza pluginuri pentru reţelele de socializare („Pluginuri”).

Atunci când utilizaţi un Serviciu care conţine Pluginuri, informaţiile pot fi transferate direct de pe dispozitivul dvs. către operatorul reţelei de socializare. Noi nu avem nicio influenţă asupra datelor colectate de Plugin. Dacă sunteţi conectat la o reţea de socializare, modul în care utilizaţi Serviciul nostru poate apărea în contul dvs. din reţeaua de socializare. Dacă interacţionaţi cu Pluginurile, de exemplu, făcând clic pe „Îmi place”, „Urmăreşti” sau „Distribuie” ori dacă introduceţi un comentariu, aceste informaţii vor apărea automat în profilul dvs. de pe reţeaua de socializare.

Chiar dacă nu sunteţi conectat la un cont pe o reţea de socializare, este posibil ca Pluginul să transmită adresa dvs. IP către operatorii reţelei de socializare. Aveţi în vedere acest lucru atunci când utilizaţi Serviciile noastre.

Pentru mai multe informaţii despre operatorii reţelelor de socializare pentru Pluginurile utilizate în cadrul Serviciilor noastre consultaţi informaţiile de mai jos:

Operatorii Pluginurilor utilizate în cadrul Serviciilor noastre

Dacă sunteţi membru al uneia sau mai multor reţele de socializare următoare şi nu doriţi ca Operatorul să conecteze datele privind utilizarea Serviciilor noastre de către Dvs. cu datele de membru stocate deja de operatorul de date, deconectaţi-vă de la reţeaua de socializare înainte de a utiliza Serviciile noastre.

Facebook – Operator de date: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland („Facebook”). Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul web privind politica de confidenţialitate Facebook la adresa „https://www.facebook.com/about/privacy/”.

Google+ – Operator de date: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul web privind politica de confidenţialitate Google la adresa „https://www.google.com/privacy”.

Instagram, puteţi accesa site-ul web privind politica de confidenţialitate https://help.instagram.com/519522125107875

Pinterest, , puteţi accesa site-ul web privind politica de confidenţialitate https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.

Asigurarea siguranței și a confidențialității informațiilor Dvs.

Societatea noastră depune toate eforturile pentru a vă prelucra datele cu caracter personale respectând confidențialitatea acestora, și a trata toate informațiile obținute de la Dvs. în condiții de siguranță. Astfel, societatea noastră a luat toate măsurile corespunzătoare, tehnice, fizice și organizatorice pentru a asigura stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal și in condiții de siguranță, și pentru a ne conforma prevederilor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totuși, trebuie să aveți în vedere, ca deși luăm toate măsurile rezonabile pentru a vă proteja informațiile, nicio pagină de internet, nicio transmisiune pe internet, niciun computer și nicio conexiune wireless nu sunt niciodată complet sigure. Astfel, Dvs. accesați pagina noastră de internet, utilizați serviciile noastre și ne furnizați datele Dvs. cu caracter personal pe propria responsabilitate.

Drepturile Dvs. în legătură cu datele cu caracter personal

Dvs. beneficiați, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, de următoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat (art. 12-13): – aveți dreptul de a fi informat referitor la detaliile informațiilor Dvs. pe care le colectăm și prelucrăm, inclusiv cu privire la categoriile de date colectate, scop, destinatari, transfer.

Dreptul de a rectifica datele ( art.16): – aveți dreptul să ne solicitați rectificarea oricăror informații care sunt inexacte sau eronate

Portabilitatea datelor (art. 20): aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și de a solicita portarea datelor Dvs. între operatori de date cu caracter personal

Dreptul de acces la date (art.15): aveți dreptul să solicitați acces la datele Dvs. pe care le colectează și prelucrează societatea noastră

Dreptul de restricționare a prelucrărilor (art.18): aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării a anumitor date, în măsura în care

  • contestați exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
  • prelucrarea este ilegală, iar Dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar Dvs. solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
  • v-ați opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

Dreptul de a fi uitat (art.17): puteți beneficia fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
  • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
  • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale menționate la art. 8 alin. (1) al Regulamentului DGPR

Dreptul de a face opoziție (art.21): beneficiați de dreptul a face obiecții sau de a se opune anumitor tipuri de prelucrări, inclusiv, dreptul de a se opune prelucrărilor în orice moment, fără nicio altă jusitifcare prelucrărilor de date cu caracter personal având ca scop marketing direct, publicitate și reclamă

Dreptul de a se opune la profilări (art. 21) aveți dreptul de a nu face obiectul unei decizii de profilare atunci când aceasta se bazează pe prelucrarea automată.

Pentru a beneficia de oricare dintre drepturile menționate mai sus, ne puteți trimite solicitarea la adresa de e-mail: info@missiotours.ro.

În cazul în care aveți nelămuriri, întrebări în legătură cu exercitarea drepturilor Dvs. referitoare la prelucrarea datelor Dvs. personale, deasemenea puteți să ne contactați la adresa info@missiotours.ro, unde noi vă întâmpinăm solicitările cu plăcere.

Dvs. beneficiați și de dreptul de a formula plângere către societatea noastră la adresa info@missiotours.ro și/ sau prin scrisoare trimisă la sediul societății noastre identificată în preambului Politicii de confidențialitate, sau către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în cazul în care considerați că este necesar și / sau considerați că orice prelucrare a datelor Dvs. cu caracter personal încalcă în orice mod legislație în vigoare.

Felhasználási feltételek (RO)

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preambul

Acest document stabilește termenii şi condiţiile de utilizare a paginii de internet missiotorus.ro și condițiile de achiziţionare a serviciilor turistice și pachetelor de de servicii turistice comercializate prin intermediul acestei pagini de internet (denumit în continuare “Termenii și Condițiile”).

Contractul pentru servicii turistice, Politica de confidențialitate, precum și orice alte documente la care se face referire în cuprinsul acestui document, și / sau care sunt în legătură cu utilizarea paginii de internet missiotours.ro fac parte din Termeni și Condiții. Prin acceptarea Termenilor și a Condiţiilor, vă exprimați acordul și acceptați și Contractul pentru servicii turistice, Politica de confidențialitate, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului document.

Titularul paginii de internet missiotours.ro și prestatorul tuturor serviciilor comercializate prin intermediul paginii de internet missiotours.ro este Veni Vidi Tours SRL cu sediul în municipiul Gheorgheni, str. Marton Aron, nr. 9, jud. Harghita, înregistrat la Reg. Com sub nr. J19/812/2017, având cod unic de înregistrare 38558218.

Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile, sunteți obligat să părăsiți imediat pagina de internet missiotours.ro și să nu utilizați niciuna din serviciile oferite prin intermediul acestei pagini de internet.

Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și Condițiile înainte de a utiliza acest site web și de a efectua orice comandă prin intermediul acestuia.

Veni Vidi Tours SRL (titularul paginii de internet missiotours.ro) își rezervă dreptul de a modifica în orice moment Termenii și Condiţiile. Orice modificări aduse Termenilor și Condiţiilor vor intra în vigoare numai pentru comenzile noi, înregistrate după publicarea modificărilor respective pe această pagină de internet. Astfel, vă rugăm să verificați secțiunea aferentă Termenilor si Condiţiilor, înainte de fiecare comandă, pentru că este posibil să fi intervenit modificări de la ultima vizită.

Dacă aveți orice întrebări cu privire la Termeni și Condiții vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: info@missiotours.ro.

Definiții

Titularul paginii de internet missiotours.ro și Furnizorul tuturor serviciilor turistice comercializate prin intermediul paginii de internet missiotours.ro este Veni Vidi Tours SRL cu sediul în municipiul Gheorgheni, str. Marton Aron, nr. 9, jud. Harghita, înregistrat la Reg. Com sub nr. J19/812/2017, având cod unic de înregistrare 38558218.

Turistul – orice persoană fizică sau juridică care, prin plasarea și înregistrarea unei comenzi privind servicii turistice: (a) on-line pe această pagină de internet sau (b) telefonice, acționează în alte scopuri decât cele specifice activității sale comerciale sau profesionale, având, potrivit legii, calitatea de consumator.

Comanda on-line – solicitarea online transmisă de către Turist, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare și plasarea unei comenzi pe pagina această de internet, în vederea achiziționării de Servicii turistice comercializate online, în condițiile prevăzute de prezentele Termeni și Condiții.

Comanda telefonică – solicitarea telefonică transmisă de către Turist, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, în vederea achiziționării de Servicii turistice comercializate online, în condițiile prevăzute în prezentele Termeni și Condiții.

Comanda –Comanda on-line și / sau Comanda telefonică.

Contract de servicii turistice – Contractul care se încheie între agenția de turism Veni Vidi Tours SRL și Turistul în vederea achiziționării și beenficierii a unor servicii și / sau pachet de servicii turistice

Serviciu – orice serviciu turistic comercializat de către agenția de turism Veni Vidi SRL prin intermediul paginii de internet www.missiotours.ro solicitat de către Turist prin Comanda, care urmează să fie prestat de către și / sau prin Furnizor, în condițiile prevăzute în Termeni și Condiții.

Drepturile de proprietate intelectuală

Mărcile înregistrate de către Veni Vidi Tours SRL sunt protejate conform prevederilor legale în vigoare, și utilizarea oricăror semne, denumiri  identice și / sau similare mărcilor înregistrate de către Veni Vidi Tours SRL pentru produse și / sau serviciile similare sau diferite, sau comercializarea oricăror produse și / sau servicii sub semne și / sau denumiri identice și / sau similare constituie infracțiune și se pedepsește potrivit legii.

Conținutul și elementele grafice ale paginii de internet, inclusiv dar fără a se limita la acestea, tot conținutul în format text, imaginile,elementele audio-vizuale, programe software, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor și facilităților prezente și viitoare, cu excepția cazului când este menționat expres un alt proprietar (de ex. seriviciul oferit de www.wordpress.com), sursele paginilor dar și orice alt material, transmis sub orice formă către Utilizatori (prin vizualizare directă pe pagina de internet, prin newslettere , publicații social media etc,) aparțin titularului paginii de internet missiotours.com și reprezintă conținutul paginii de internet.

Conținutul paginii de internet, indiferent de zona in care se află pe site și indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al titularului paginii de internet. Astfel este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distributia parțială, integrală sau modificată a conținutului acestei pagini de internet sau a oricărei părți a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal, fără consimțământul dat în scris de către titularul missiotours.ro

În cazul în care doriți să obțineți consimțământul nostru pentru utilizarea oricărui material, text etc. din conținutul paginii de internet, sau în cazul în care doriți să ne sesizați în legătură cu orice fel de utilizare neautorizată al oricărei imagini, text, material, conținut, material audio-video pe pagina de internet și orice fel de încălcare ale drepturilor de autor puteți să scrieți e-mail la adresa: info@missiotours.ro.

Materialele postate pagina noastră de internet în orice formă, inclusiv dar fără a se limita la opinii, ranking, povești de vacanță etc. constituie și reflectă în mod exclusiv opinia utilizatorilor și putem fi trași la răspundere în nicio formă și în nicio măsură pentru acestea.

Accesul și funcționarea paginii de internet  missiotours.ro și serviciile oferite prin intermediul paginii de internet

Furnizorul de servicii turistice ia toate măsurile  și depune toate eforturile posibile pentru ca informațiile publicate pe pagina de internet , inclusiv descrierea Serviciilor, precum și prețurile listate, să fie, în orice moment, corecte şi complete. Cu toate acestea, erorile nu pot fi excluse în totalitate. În asemenea situații, Furnizorul de servicii turistice va încerca să înlăture toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil.

Dvs., în calitate de Utilizator și / sau  Turist va trebui să aveți în vedere ca achiziționarea serviciilor turistice prin comanda on-line înseamnă o experiență diferită de aceea de achiziționare off-line, în magazine sau alte locuri de comercializare.

Fotografiile şi imaginile de pe pagina de internet au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exactă a Serviciului şi a detaliilor incluse, trebuie să citiți cu atenție descrierea corespunzătoare a Serviciului.

Deasemenea materialele, inclusiv dar fără a se limita la materiale foto, audio-video, text despre destinațiile turistice, excursii, ture sunt postate pe pagina noastră de internet cu titlu informativ și orientativ, și astfel, deși depunem toate eforturile posibile din partea noastră pentru a prezenta informații valide și conforme cu realitatea nu putem verifica toate informațiile în orice moment, motiv pentru care fiecare utilizator le folosește pe propria sa responsabilitate.

De asemenea, Furnizorul de servicii turistice își rezervă dreptul de a anula ture, excursii, în orice moment. În asemenea situații, responsabilitateal Furnizorului de servicii turistice față de DVs. este rambursarea integrală a sumelor plătite pentru respectivele Servicii pe care nu le mai poate furniza, in termen de 10 (zece) zile, și îndeplinirea tuturor obligațiilor legale aferente pentru protecția drepturilor Dvs. în calitate de consumator.

Înregistrarea pe missiotours.ro

Pentru a putea plasa o comandă pe pagina de internet va Dvs. va trebui să vă înregistrați pe pagina de internet, deschizând un cont. La deschiderea contului de  Turist solicităm date personale și / sau date ale persoanei juridice care sunt necesare pentru identificarea Turistului și prevenirea oricărui abuz și fraude legată de identitatea acestuia.

Pentru a putea plasa o Comandă în urma căruia Turistul va putea încheia Contract de servicii turistice cu Furnizorul de servicii turistice Turistul ne va furniza datele cu caracter personale valide și conforme cu realitate necesare pentru ca Furnizorul de servicii turistice să poată lua măsurile necesare pentru îndeplinirea Comenzii, precum și pentru încheierea și  îndeplinirea Contractului de servicii turistice.

Pentru a vă putea înregistra pe pagina de internet missiotours.ro și a vă putea deschide un cont pentru a lansa o Comandă, Dvs. va trebui să aveți 18 ani împliniți, să ne comunicați la înregistrare o adresă de domiciliu validă, țara de origine, și un număr de telefon unde puteți fi contactat. La plasarea Comandei o să vă solicităm și datele cu privire la cetățenie, adresa de domiciliu și numărul și seria actului de călătorie.

Furnizorul de servicii turistice își rezervă dreptul de a refuza solicitarea de înregistrare în măsura în care constată că informațiile furnizate sunt în mod vădit neconforme cu realitatea. Furnizorul de servicii turistice nu are nicio responsabilitate cu privire furnizarea serviciilor turistice și / sau orice fel de erori în cazul în care Turistul la înregistrare sau la plasarea Comenzii a furnizat informații incomplete și / sau greșite, sau în mod vădit nevalabile și / sau neconforme cu realitatea.

După înregistrare Turistul va primi un e-mail de confirmare a înregistrării care conține un link de acces la contul Turistului.

Comanda serviciilor turistice

După lansarea comenzii  Turistul va fi contactat prin telefon din partea asistentului comercial missiotours.ro care va confirma Comanda, datele conform Comenzii, și poate să ofere Turistului și alte servicii și / sau pachete de servicii turistice (cross-selling.)

După lansarea Comenzii Tursitul va primi confirmarea comenzii prin e-mail sau prin telefon, conform opțiunii sale.

Contractul de servicii turistice va fi trimis prin poștă cu confirmare – primire către Turist.

Contractul între societatea noastră și Turistul se va considera încheiat la momentul în care Turistul a achitat în avans 40% din valoarea Serviciului turistic achiziționat. Conform contractului valoarea integrală al prețului Contractului de servicii turistice va trebui achitată de către Turist cu 30 de zile înainte de data plecării.

Documentele necesare Turistului pentru a beneficia de Serviciul ales și comandat vor fi furnizate de către Furnizorul de servicii turistice conform opțiunii Turistului exprimate prin Comandă.

Plata

Prețurile serviciilor afișate în cadrul paginii de internet missiotours.ro includ T.V.A. conform legii in vigoare. Preţurile sunt valabile în momentul comenzii, fiind afişate lângă serviciile. În situaţia în care apar erori sau nereguli la servicii sau preţuri, Furnizorul de servicii turistice își rezervă dreptul la corectarea acestora. În astfel de situaţii, după evaluarea respectiv corectarea erorii,  Turistul este informat despre modificări.  Turistul are posibilitatea să-şi confirme încă odată Comanda, sau oricare dintre părţi pot renunţa la aceasta.

Prețul, modalitatea de plată si termenul de plată sunt specificate în Comandă și în Contract. Furnizorul de servicii turistice va emite către  Turist o factură pentru Serviciile livrate, obligația Turistului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Furnizorul de servicii turistice va transmite  Turistului factura aferentă Comenzii precum şi pentru orice alte plăți aferente Comenzii atât în format electronic, prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în Contul său, cât și tipărit.

Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Turistului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii,  Turistul îsi exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin trimiterea acestora de către Furnizorul de servicii prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată in Contul său.

Cumpărătorul va putea opta între următoarele modalități de plată:

  • Plata în numerar, moneda lei la sediul și / sau punctul de lucru al Furnizorului de servicii turistice
  • Plata prin ordin de plată, caz în care Turistul va primi prin e-mail detaliile de plată și factura electronică după lansarea Comenzii

Îndeplinirea Comenzii și transmiterea riscurilor

Turistul poate accesa la următorul link Contractul de servicii turistice___________

Acest contract este conform cu Ordinul nr. 1387/2015 pentru aprobarea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice actualizat și OG OG 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, actualizat.

Vă solicităm să consultați cu atenție Contractul de servicii turistice și în cazul în care aveți nelămuriri în legătură cu acesta, să ne adresați întrebările la adresa info@missiotours.ro

Furnizorul de servicii turistice va informa în scris pe Turist despre următoarele, în vederea înhecheierii Contractului de servicii turistice:

  1. localitatea de destinaţie;
  2. ruta de parcurs;
  3. mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate, caracteristicile şi categoria acestuia/acestora;
  4. tipul unităţilor de cazare, adresele şi categoriile de clasificare a acestora;
  5. serviciile de masă oferite şi categoria de clasificare a unităţilor de alimentaţie;
  6. durata programului, cu indicarea datei sosirii şi a plecării;
  7. informaţii generale privind regimul paşapoartelor şi al vizelor, precum şi al asigurărilor de sănătate necesare pentru călătorie şi sejur;
  8. cuantumul avansului, dacă este cazul, precum şi termenul pentru achitarea restului de plată;
  9. numărul minim de persoane necesar pentru realizarea programului şi termenul limită pentru informarea turistului, în caz de anulare a călătoriei turistice;
  10. posibilităţi de încheiere a unor asigurări facultative pentru asistenţă în caz de boală, accidente şi altele asemenea;
  11. durata pentru care operează oferta turistică.

Furnizorul de servicii turistice va informa în scris pe Turist despre următoarele,înainte de data plecării, într-un termen stabilit prin contract:

  1. orarele, locurile escalelor şi legăturile, precum şi, după caz, locul ce urmează să fie ocupat de turist în fiecare dintre mijloacele de transport incluse în contract;
  2. denumirea, sediul/adresa, numărul de telefon şi de fax ale reprezentanţei locale a organizatorului şi/sau a detailistului ori, în lipsa acesteia, cele ale autorităţilor locale care pot ajuta turistul în caz de nevoie; în cazul în care aceste reprezentanţe sau autorităţi locale nu există, turistul trebuie să dispună de un număr de apel de urgenţă sau de orice altă informaţie care să îi permită contactarea organizatorului şi/sau a detailistului;
  3. pentru călătoriile şi şederile minorilor, informaţii care să permită stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul şederii copilului;
  4. posibilitatea semnării unui contract de asigurare facultativă, care să acopere taxele de transfer al turistului, sau a unui contract de asistenţă, care să acopere taxele de repatriere în caz de accidentare sau de boală.

Agenţia de turism touroperatoare sau detailistă (Furnozorul de servicii turistice) este obligată să furnizeze turistului un bon de comandă numai în cazul solicitării unor pachete de servicii turistice care nu fac parte din oferta agenţiei de turism.

Bonul de comandă cuprinde următoarele elemente:

  1. destinaţia/destinaţiile călătoriei turistice, durata şi datele de sosire şi de plecare;
  2. mijlocul/mijloacele de transport şi categoria acestuia/ acestora;
  3. tipul şi categoria structurilor de primire;
  4. serviciile de masă (pensiune completă/demipensiune/mic dejun);
  5. programul turistic solicitat;
  6. numărul de persoane pentru care se comandă pachetul de servicii turistice, numărul de copii, vârsta şi actele de identificare a acestora;
  7. alte solicitări speciale.

Turistul poate să rezilieze în orice moment, în totalitate sau în parte, contractul. În cazul în care turistul reziliază contractul pentru un motiv care îi este imputabil, el va despăgubi agenţia de turism pentru prejudiciul creat acesteia ca urmare a rezilierii. Despăgubirea se poate ridica la maximum preţul călătoriei turistice.

În cazul în care, după începerea călătoriei turistice, o parte importantă din serviciile prevăzute în contract nu este realizată sau  Furnizorul de servicii turistice organizatoare constată că nu le va putea realiza, aceasta este obligată:

  1. să ofere turistului alternative corespunzătoare în vederea continuării călătoriei turistice, fără majorarea preţului;
  2. să restituie turistului sumele ce reprezintă diferenţa dintre serviciile achitate şi cele efectiv prestate în timpul călătoriei turistice;
  3. în cazul în care nu pot fi oferite turistului alternative corespunzătoare sau acesta nu le acceptă din motive întemeiate, să asigure fără costuri suplimentare transportul retur al turistului la locul de plecare ori în alt loc agreat de acesta şi, după caz, despăgubirea pentru serviciile neprestate.

Deficienţele constatate de către turist la faţa locului, cu privire la realizarea pachetului de servicii contractat, vor fi sesizate prompt, în scris, Furnzorului de servicii turistice de la care turistul a cumpărat pachetul de servicii turistice.

Furnizorul de servicii turistice, parte contractantă trebuie să dovedească cu garanţii acoperitoare sau prin poliţe de asigurare că poate asigura, în caz de insolvabilitate sau de faliment, rambursarea sumelor achitate de turist, precum şi a celor necesare în vederea repatrierii acestuia.

Pe site-ul Comisiei Europene a fost publicată o notă de informare referitoare la sugestii utile pentru perioada vacanțelor. Aceasta cuprinde o lista cu sfaturi pentru consumatorii care calatoresc in Europa si pe alte continente. Informațiile se referă atât la domeniul protecției consumatorilor, cât și la alte domenii (ex. drepturile persoanelor cu handicap, disparitie copii, servicii medicale, animale de companie). Aceasta poate fi consultată la următorul link: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-365_ro.htm

Îndeplinirea obligațiilor noastre legale conform legilor în vigoare în domeniu sunt reglementate prin următoarele legi, inclusiv dar fără a se limita la OG 58/1998privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, OG 107/1999 republicată privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, modificată prin Legea nr. 277/2017Ordinul 235/2001 privind asigurarea turiștilor în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism modificat prin Ordinul 562/2014Ordinul nr. 1387/2015 pentru aprobarea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, Directiva 90/314/CEE  privind pachetele de servicii pentru calatorii, vacante si circuite, Directiva nr. 2302/2015 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie associate, Directiva 2000/31/CE privind anumite aspecte juridice ale serviciilor societății informaționale, în special ale comerțului electronic, pe piața internă (directiva privind comerțul electronic).

Vă atragem atenția să consultați și cele mai importante prevederi ale Regulamentului (CE) nr. 261/2004, pentru a fi informat cu privire la următoarele situații referitor la zborurile UE: refuz la imbarcare; anulare zbor; întârziere prelungită; declasare; neinformare pasageri.

Regulamentul prevede pentru pasageri următoarele drepturi:

– de a fi informaţi;
– de a primi asistenţă (mese, băuturi răcoritoare, cazare, transport, telefon/fax);
– de a li se rambursa contravaloarea biletului;
– de a fi redirecţionaţi;
– de a primi compensare.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1912/2006, ANPC a fost desemnată ca organism naţional responsabil cu luarea măsurilor pentru asigurarea aplicării Regulamentului. ANPC este competentă sa instrumenteze reclamaţiile care se referă la un incident ce a avut loc pe teritoriul României, reclamţii ce pot fi primite atât de la pasageri cu cetăţenie română cât şi de orice alţi pasageri care beneficiază de prevederile Regulamentului.
Fiecare stat membru este obligat să desemneze un organism responsabil cu luarea măsurilor pentru asigurarea aplicării Regulamentului.

În situațiile când nu se aplică prevederile Regulamentului, pot fi contactate centrele europene ale consumatorilor, aflate în fiecare stat membru al UE.

În România, Centrul European al Consumatorilor – APC România are următoarea adresă: Bd. Nicolae Balcescu, nr. 32-24, et. 4, ap. 16, sector 1, cod 010055, Bucureşti, tel/fax: +40 (0) 21 315.71.49,

-mail: office@apc-romania.ro,

web: www.apc-romania.ro

O listă cu toate Centrele Europene precum şi cu datele de contact ale acestora, puteţi găsi la:  http://ec.europa.eu/consumers/redress/ecc_network/webcenters_en.htm.

Nici o prevedere de mai sus nu afectează drepturile garantate de lege Cumpărătorului în calitate de consumator. Pentru a afla mai multe informații puteți contacta Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor 0219551, sau Veni Vidi Tours SRL la numărul de telefon +40 0740 047 064.

În cazul în care doriți să reclamați orice fel de nemulțumire în legătură cu Serviciul furnizat de către Furnizorul de servicii, puteți să contactați Veni Vidi Tours SRL SRL și la adresa de e-mail info@missiotours.ro, ori numărul de telefon +40 0740 047 064.

Cumpărătorul are posibilitatea să anuleze comanda efectuată până la momentul livrării acesteia.

Limitarea responsabilității

Utilizatorul și / sau Turistul sunt obligați să utilizeze prezenta pagină de internet în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și pe propria lor responsabilitate.

Nu este permisă utilizarea acestei pagini de internet în scopul introducerii în mod deliberat de viruşi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic dăunător sau distructiv. Sunt interzise încercările de acces neautorizat la acest site web, la serverul pe care este găzduit acesta sau la orice alt server, calculator sau bază de date în legatură cu acest site web. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor vă angajați să nu atacați această pagină de internet prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuită a serviciului. Nerespectarea dispozițiilor din prezenta clauză va fi raportată autorităților competente în vederea aplicării sancțiunilor legale și va determina suspendarea imediată a dreptului de a utiliza această pagină de internet.

Utilizatorul și / sau Turistul utilizează pagina de internet și Serviciul oferit prin intermediul acesteia pe riscul propriu, Furnizorul de servicii turistice nefiind în niciun fel responsabil pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea paginii de internet sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site.

Astfel, vă recomandăm să vă asigurați că aveți instalate sisteme adecvate de apărare, menite să vă protejeze calculatorul de viruși şi/sau orice alt conținut dăunător.

Furnizorul de servicii turistice nu răspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site, fără ca prin această prevedere să fie afectate drepturile consumatorilor, potrivit legii.

Utilizatorul paginii noastre de internet înțelege și este de acord ca potrivit Termenilor și Condițiilor este strict interzisă atacarea acestei pagini de internet prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuită a serviciului. Nerespectarea dispozițiilor din prezenta clauză va fi raportată autorităților competente în vederea aplicării sancțiunilor legale și va determina suspendarea imediată a dreptului de a utiliza pagina noastră de internet.

Furnizorul de servicii turistice depune toate eforturile și ia toate măsurile necesare pentru a asigura o navigare sigură pe pagina această de internet, însă nu poate garanta ca pagina de internet, serverele pe care este găzduit sau e-mailurile trimise sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari.

Furnizorul de servicii turistice nu poate fi tras la răspundere în niciun mod și în nicio măsură pentru conținutul, inclusiv dar fără a se limita la materialele, și serviciile oferite, activitatea de promovare, publicitate și reclamă prin intermediul paginilor de internet ale terțelor părți la care trimit/ pot trimite orice link-uri plasate pe pagina de internet al Furnizorului de servicii turistice.

Furnizorul de servicii turistice face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea informațiilor și a imaginilor, materialelor publicate pe pagina sa de internet și de a păstra încrederea în pagina de internet, va încerca să corectereze erorile și omisiunile cât mai repede posibil, dar nu își asumă răspunderea și nu garantează implicit și expres pentru conținutul și informațiile de pe pagina de internet în măsura în care acestea au fost puse la dispoziția Furnizorul de servicii turistice de către utilizatorii paginii de internet, sau orice altă terță parte,  în mod direct sau indirect.

Furnizorul de servicii turistice nu este responsabil pentru inadvertențe, erori sau omisiuni în cadrul informațiilor obținute de la Utilizatori. În mod expres, Utilizatorul paginii de internet este de acord să exonereze de răspundere pe Furnizorul de servicii turistice pentru orice acțiune judiciară sau extrajudiciară, care provine ca urmare a utilizării incorecte sau frauduloase al paginii de internet.

Pentru caz de forță majoră, Furnizorul de servicii turistice și/sau operatorii, directorii, angajații, sucursalele, filialele și reprezentanții săi, sunt exonerați total de răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al Furnizorului de servicii turistice, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele paginii de internet, erorile de operare, greva, etc.

Legea aplicabilă și litigii

Utilizarea paginii de internet missiotours.ro, transmiterea Comenzilor și încheierea Contractelor prin intermediul  paginii de internet sunt guvernate de legislația română.

Orice litigiu care rezultă din sau în legătură cu folosirea paginii de internet sau în legătură cu o Comandă/un Contract va fi supus instanțelor competente din România.

Consumatorii nu pot renunța la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauză contractuală prin care se renunță sau se restrâng în mod direct sau indirect drepturile prevăzute de lege în favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru aceștia.

Modificarea Termenii și Condițiilor

Furnizorul de servicii turistice are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile Termenilor și Condițiilor, Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă.

Utilizatorul și / sau Turistul prin continuarea utilizării paginii de internet și / sau al Serviciului oferit prin intermediul paginii de internet își exprimă acordul cu modificările introduse.

Utilizatorul și / sau Turistul va fi anunțat de fiecare dată când Furnizorul de servicii turistice își va modifica Politica de confidențialitate, și în cazul în care va fi necesar Furnizorul de servicii turistice îi va solicita acordul pentru acceptarea modificărilor introduse, deasemenea Furnizorul de servicii turistice îl va anunța pe Utilizator și / sau  Turist de fiecare dată când intervine o modificare semnificativă în procesul comenzii și / sau al Serviciului.